Saját testsúlyos edzés előnyei

2018-04-26

Mai cikkünkben összefoglaltuk néhány mondatban, melyek a saját testsúlyos edzés főbb előnyei.

Saját testsúlyos edzés előnyei.jpgAz egyik legjobb dolog a saját testsúllyal végzett gyakorlatoknál, hogy mindig, minden körülmények között kéznél van saját testünk súlya. Nem fontos edzőterembe járni - bár a csapat húzó ereje sokat lendíthet kitartásunkon vagy egy jó edző támogatása – mégis erősödhetünk bárhol.

 

Mindenféle eszköz, gép beszerzése nélkül is végezhetjük az edzést.

 

A saját testsúlyos edzés egy olyan típusú mozgásforma, ami korra, nemre, erőnlétre való tekintet nélkül, a megfelelő gyakorlatsorokkal bármikor elkezdhető és rendszeresen végezhető.

 

A mozdulatsorok azt az erőnlétet, erőt fejlesztik, melyre a hétköznapi élet során van szükségünk.

 

A saját testsúlyos edzés segít kialakítani az egészséges testösszetételt. Láthatunk a konditermekben pocakosokat nagy súlyokat kinyomni, de egy szabályos fekvőtámaszt akkor tudna csak megcsinálni, ha az izmai erejével arányos lenne a súlyfeleslege.

 

Ezzel az edzésformával arányosan fejleszthetjük mind az állóképességet, az erőt és a hajlékonyságot. Egy egészséges test számára ez már szinte tökéletes.

 

Az edzés saját testsúllyal egy olyan mozgásforma, amivel kellőképpen megerősíthetjük nemcsak az izmokat, de az ízületeket és inakat is, ami feltétlen fontos, ha nagyobb terhelésű gyakorlatokat is szeretnénk sérülésmentesen végezni (pl.: ha súlyzózás).

 

Mozogjatok minden nap! :-)

Jó egészséget!

 

  • sittestrening@gmail.com
  • +36 20 393 1240